Industria de apărare va fi implicată în procesul de înzestrare a armatei

Joi, 21 Mai 2020, 17:35
195
Ministerul Apărării Naționale a transmis către compania Avioane Craiova SA invitația de participare la procedura de atribuire a contractului de modernizare și transformare a 10 aeronave IAR-99 Standard, aflate în dotarea Ministerului Apărării Naționale, în avioane școală și de antrenament pentru piloții care vor zbura pe F-16.

"Am decis, împreună cu primul ministru și ministrul Apărării, ca industria de apărare deținută de statul român sau privată să fie implicată în procesul de înzestrare a armatei, iar cât mai mult din acel 2% din PIB să se ducă spre industria de apărare românească. O să vedeți că industria de apărare își va schimba fața și va putea să producă la nivelul tehnologic cerut de armata română", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Avioane Craiova SA este o companie din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fondată în scopul producerii și furnizării de avioane militare pentru Forțele Aeriene Române. Capabilitățile companiei acoperă un domeniu larg de activități de inginerie și proiectare, mentenanța produsului, testare, proiectare și execuție de scule și verificatoare, fabricație de aeronave și subansamble structurale și suport produs. Pagina a fost generata in 0.4242 secunde