Industria balneară și de SPA din România, aproape de faliment

182
Industria balneară și de SPA din România, aproape de faliment - industriabalneosursabraymarkcom-1598798262.jpg

Articole de la același autor

Patronatele din Turismul Balnear din România trag un semnal de alarmă, că peste jumătate din companiile din această industrie nu vor supraviețui pănă la sfârșitul anului. Motivul: "turiștii nu vin în stațiuni doar să servească masa", spune Nicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) pentru Agerpres.

Deși România este țara cu cele mai bogate resurse balneare din Europa, din păcate pandemia Covid-19 a lovit și această industrie a sănătății și relaxării. Chiar dacă bazele de tratament au fost deschise în urmă cu aproape trei luni, ele nu au funcționat la capacitate maximă la noi în țară, ducând la lipsă de turiști și în cele din urmă la încasări. Industria reprezintă pachete complete de balnear, SPA și servicii de masă. În timp ce colegii europeni au făcut față cu greu cererii mari pentru balneo și SPA din partea populației lor, la ieșirea din perioada de pandemie, la noi lucrurile au fost îngreunate de deciziile Executivului.

"În acest moment riscăm ca zecile de milioane de euro investiți în ultimii ani în această industrie, toate eforturile de revitalizare a balneologiei românești și dezvoltarea unui sistem de SPA la nivel european să se piardă, atât pentru bugetul României, cât și pentru specialiștii noștri apreciați în întreaga lume", a mai spus Nicu Rădulescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Sănătate : Oferte pentru turismul balnear
Pagina a fost generata in 0.3227 secunde