Incidente și accidente pe mări și oceane

217
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1597840596.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 14 august 2020, în apropierea Strâmtorii Hormuz, Statele Unite ale Americii au confiscat încărcătura transportată de patru tancuri petroliere, care veneau din Venezuela și se îndreptau spre Iran. Acțiunea reprezintă semnalul că Guvernul SUA este hotărât să pună în aplicare sancțiunile impuse atât Iranului, cât și Venezuelei. Se estimează că la bordul celor patru nave – "Bella", "Bering", "Pandi" și "Luna" – se aflau 1,116 milioane de barili de petrol.

Prin intermediul departamentului său de justiție, SUA au declarat că operațiunea "critică" din Strâmtoarea Hormuz a fost executată cu asistența "partenerilor străini".

Rapoartele neoficiale au evidențiat absența forței militare la această operațiune. Potrivit relatărilor, armatorii le-au predat oficialilor americani marfa, după ce au fost amenințați cu sancțiuni de către Guvernul SUA.

x x x

În dimineața zilei de 19 august 2020, mega-portcontainerul "Mackinac Bridge" a eșuat în zona de coastă a Hong Kong, în timp se deplasa spre portul Nansha din China. Se așteaptă să fie efectuată inspecția de către scafandri pentru a începe operațiunea de dezeșuare. "Mackinac Bridge" are lungimea de 365,94 metri, lățimea de 51,2 metri, capacitatea de 13.800 TEW. A fost construit în 2015 și este înmatriculat sub pavilion Japonia.

x x x

În dimineața zilei de 19 august 2020, în timp ce se afla în Marea Arabiei, într-o zonă situată la est de Socotra, bulk-carrier-ul "Faneromeni" a emis semnalul de primejdie. Nava a raportat un incendiu la bord și a solicitat asistență medicală pentru un marinar rănit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 August 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 12 August 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3634 secunde