X
X
Mai multe ştiri online:

Incidente și accidente pe mări și oceane

Ştire online publicată Joi, 27 Februarie 2020. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Potrivit presei elene, comandantul cargoului de mărfuri generale "Malaga" a fost arestat, după ce inspectorul de Port State Control din portul Kavala (Grecia) a constatat că nava fusese supraîncărcată. Linia de încărcare de pe bordul vasului se afla cu aproximativ 9 centimetri sub apă, după terminarea operațiunii de încărcare a mărfii. Nava a fost reținută, la control fiind depistate alte deficiențe. 


Cazul din portul Kavala ne trimite cu gândul la nava "Queen Hind", eșuată în zona Midia a portului Constanța din cauza supraîncărcării. 
x x x
Ferry-boat-ul rapid "Atlantic Express", care face legătura între Buenos Aires și portul Colonia del Sacramento (Uruguay), a fost puternic avariat pe 25 februarie 2020. Accidentul a avut loc în timpul manevrei de acostare în Colonia. Nava, având pasageri la bord, a suferit o defecțiune la motor și a lovit cheul. În urma impactului s-au produs spărturi în bordaj și vasul a început să ia apă. Au fost aduse pompe suplimentare pentru evacuarea apei, evitându-se scufundarea navei. Toți pasagerii au fost debarcați în siguranță. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.5143 secunde