Incidente și accidente pe mări și oceane

Marţi, 11 Februarie 2020
169
Ferry-boat-ul italian "Moby Giraglia", care face legătura între porturile Gallura (Sardinia) și Bonifacio (Corsica), a lovit o stâncă subacvatică și a început să ia apă. La bord se aflau pasageri și vehicule. Situația a rămas sub control. Vasul a revenit în port și pasagerii au fost debarcați. 
x x x
Car-carrier-ul libanez "Bana" (navă pentru transportul autovehiculelor) se află în detenție la Genoa, Italia, începând din data de 2 februarie 2020, fiind suspectat de trafic de arme din Turcia în Libia. Nava intrase în atenția Marinei Franceze, după ce a fost localizată în apele Libiei, fiind escortată de fregatele Marinei Turce. Comandamentul armatei naționale libiene a emis un comunicat prin care acuză nava de transport ilegal de arme (tancuri și mașini blindate), din Turcia în Libia. Înregistrările cu voiajele navei au fost modificate, iar autoritățile italiene cred că au fost cel puțin trei călătorii din Turcia în Libia. Toate documentațiile navei, inclusiv jurnalul de bord și jurnalele electronice, au fost confiscate pentru a fi examinate. Potrivit relatărilor, autoritățile italiene au fost avertizate de persoane din rândul echipajului.
x x x
Două ambarcațiuni turistice rapide s-au ciocnit în apele de la Phuket Royal Marina (Thailanda), în dimineața zilei de 10 februarie 2020. În urma impactului și-au pierdut viața doi copii ruși, un băiat de 12 ani și o fată de 6 ani. Alte 22 de persoane au fost rănite în coliziune și spitalizate.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2284 secunde