Incidente și accidente pe mări și oceane

Duminică, 20 Octombrie 2019
186
Pe data de 18 octombrie 2019, în șantierul naval din Nikolayev, Ucraina, a avut loc operațiunea de andocare a cargoul de mărfuri generale "Louis" (sub pavilion german). Docul uscat are lungimea de 300 de metri și, în acel moment, era despărțit în două de o poartă intermediară. Prima secțiune a fost inundată, poarta de acces în doc a fost deschisă și cargoul a pătruns în doc. Cea de a doua secțiune a docului era uscată. Deodată, poarta intermediară a cedat și s-a prăbușit, iar apa din prima secțiune a docului s-a revărsat ca o cascadă, de la 15 metri înălțime, în a doua secțiune. Nava a fost luată pe sus de șuvoi și aruncată în cea de a doua secțiune. Din fericire, poarta de intrare a docului nu fusese închisă, astfel că apa râului a pătruns în spațiul liber și a ridicat cargoul, atenuând impactul. Vasul a fost avariat. Din fericire niciunul din marinarii aflați la bord nu a fost ucis sau rănit.
x x x
Pe data de 18 octombrie 2019, nava "Vietsun Integrity", încărcată cu 285 de containere, s-a răsturnat și s-a scufundat. Incidentul s-a petrecut pe râul Long Tau din Vietnam. Mai multe containere au început să plutească pe apele râului. Din fericire, cei 17 membri ai echipajului au reușit să ajungă la mal și sunt în siguranță. Traficul naval în zonă a fost blocat.
x x x
Bulk carrier-ul "Mallika Naree" a suferit o defecțiune la motor în timp ce se afla pe Canalul Bug-Dnepr, îndreptându-se spre mare. Plecase din Nikolayev, Ucraina, spre Alexandria, Egipt, cu 28,6 tone de soia la bord. Vasul a fost nevoit să ancoreze, astfel că traficul prin canalul îngust a fost blocat. Motorul a fost repornit după aproximativ patru ore. Asistată de remorchere, nava a ajuns în siguranță în Marea Neagră, da unde și a reluat voiajul.Articole pe aceeasi tema

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.2095 secunde