Incidente și accidente pe mări și oceane

172
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1568666387.jpg

Articole de la același autor

O navă despre care se presupune că ar fi portcontainerul "Golf Argo" s-a scufundat în zona de coastă a Bangladeshului, în noaptea de 12 septembrie 2019. La bord se aflau 152 de containere ce urmau să ajungă la Kolkata, India. Vasul a suferit o defecțiune a motorului și, fiind surprins de furtună, s-a răsturnat. Cei 14 membri ai echipajului, navigatori din Bangladesh, au fost salvați în dimineața de 13 septembrie, de către un vas al Forțelor Navale din Bangladesh.


x x x
În timp ce se îndrepta spre Italia, nava "Sirios Cement I", încărcată cu ciment, a eșuat în Golful Salonic, Grecia, pe data de 14 septembrie 2019. Vasul a fost repus în plutire, după patru ore, cu ajutorul remorcherelor și a fost dus în portul Salonic pentru inspecție.


x x x
Nava de aprovizionare off-shore "Caleta" a scăpat de sub control din cauza unei defecțiuni mecanice, în timp ce părăsea portul Ciudad del Carmen, din sud-estul Mexicului, și a intrat în coliziune cu nava soră "Dona Diana". Incidentul s-a petrecut în noaptea de 13 septembrie 2019. "Dona Diana" avea la bord 80 lucrători care urmau să înlocuiască personalul de pe câteva platforme petroliere din Golful Mexic. Din cauza avariei produse de impact, "Dona Diana" a fost nevoită să anuleze voiajul și să se întoarcă în port. În schimb, "Caleta" a suferit daune 
superficiale.


x x x
Pe data de 13 septembrie 2019, la bordul tancului petrolier aframax "Dubai Harmony" sa izbucnit un incendiu în sala mașinilor. Nava se afla în terminalul Sture Oil din sudul Norvegiei. Personalul terminalului a fost evacuat, iar câteva remorchere s-au apropiat de tancul petrolier pentru a recupera din apă posibile scurgeri de petrol. Prin intervenția promptă a pompierilor, incendiul a fost stins după două ore. Terminalul nu a suferit nicio pagubă și nu au existat victime. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Septembrie 2019
Stire din Economie : Statul român se împrumută în draci
Luni, 16 Septembrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.0542 secunde