Incidente și accidente pe mări și oceane

268
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1567969013.jpg

Articole de la același autor

Doi marinari filipinezi au fost găsiți înjunghiați și morți în cala de gunoaie a tancului petrolier italian "RBD Gino Ferretti", pe data de 5 septembrie 2019. Crima a fost raportată autorităților din Oranjestad, Insula St.Eustatius din Caraibe și autorităților italiene. Vasul plecase din Brazilia spre Oranjestad și a ajuns în portul de destinație pe 5 septembrie 2019. Un marinar suspect că ar fi autorul dublei crime (tot de naționalitate filipineză) a fost arestat și se află în custodia poliției locale.
x x x
Garda de Coastă a Iranului a reținut o nava în Strâmtoarea Hormuz, acuzând-o de contrabandă cu combustibil. Vasul transporta aproape 283.900 litri de motorină. Totodată au fost reținuți cei 12 marinari filipinezi de la bord. Din videoclipul publicat de presa iraniană rezultă că este vorba de remorcherul "Al Buraq 1", aflat în proprietatea unei companii din Tanzania și operată de o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite. Vasul efectua activități de aprovizionare a navelor ancorate în largul coastei Emiratelor Unite din Golful Oman și nu avea nicio legătură cu porturile iraniene. 
x x x
Traulerul "Pesca Vaqueiro" a lovit cheul, în timpul manevrei de acostare în portul Stanley din Insulele Falkland, în dimineața de 5 septembrie 2019. Bulbul navei a fost grav deteriorat, producându-se o spărtură deasupra liniei de plutire. Vasul nu este la primul incident grav. În februarie 2019, s-a ciocnit cu o navă de pescuit chineză în apropierea Insulelor Falkland, care s-a scufundat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4535 secunde