Incidente și accidente pe mări și oceane

168

Articole de la același autor

În după-amiaza zilei de 23 iulie 2019, două vase de pescuit chinezești, "Ruitaifen 903" și "Lian Run 35" au eșuat pe coasta de la Lazareto, Insula Sao Vicente, Capul Verde. Ambele nave aparțin companiei Dalian Lianrun Pelagic Fishing Co. Ltd, cunoscută pentru practicile sale de braconaj în apele Africii de Vest.
x x x
Vasul de pescuit italian "FV Tramontana" a fost reținut de Garda de Coasta libiana, pe data de 22 iulie 2019. Incidentul a avut loc în Golful Sidra, la aproximativ 50 mile marine în largul coastei libiene, în timp ce vasul se pare că ar fi prins creveți. Libia consideră zona de 50 de mile ca fiind zona ei economică exclusivă, fapt contrazis cu fermitate de Italia și alte state din zona de coastă a regiunii. Vasul de pescuit italian a fost dus în portul Misurata, Libia.
x x x
Mega yacht-ul "Blue Magic" a scăpat de sub control în timp ce acosta la Santa Maria Di Leuca, Lecce, în sudul Italiei, și a distrus un yacht care era tras la cheu. Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 23 iulie 2019. "Blue Magic" are lungimea 48 metri, a fost construit în 1998 (reamenajat în 2017), este înmatriculat sub pavilion portughez și are capacitate pentru 12 turiști și un echipaj de 9 oameni.
x x x
Nava de pescuit "Xiang Hai Lin 8" a fost arestată de Garda de Coasta a Coreei de Nord, în dimineața zilei de 17 iulie 2019, în Marea Japoniei, în apele internaționale, la o distanță de aproximativ 55 mile marine de coasta nord-coreeană. La bord se afla un echipaj de 17 oameni, din care 15 ruși și 2 sud-coreeni. Ofițerii Gărzii de Coastă au urcat la bord și au dezactivat toate mijloacele de comunicații, după care au dus nava în portul Wonsan, Coreea de Nord. Proprietarul vasului nu poate lua legătura cu echipajul, iar diplomații ruși au primit permisiunea de a vizita nava pe 23 iulie. Comandantul, unul dintre ofițerii și cei doi pescari din Coreea de Sud sunt țintiți pe țărm, în arest, în hotelul local. Restul echipajului se află în arest, la bord, în condiții dure. Marinarii sunt interogați și percheziționați de două ori pe zi "într-un mod foarte dur și nemilos".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.013 secunde