Incidente și accidente pe mări și oceane

239
Incidente  și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1544800698.jpg

Articole de la același autor

Căpitanul unui tanc de produse chimice, încărcat cu metanol, și-a pierdut slujba după ce a fost găsit beat, la bord, înainte ca nava să părăsească portul Taranaki, din New Plymouth, Noua Zeelandă. Pe data de 11 decembrie 2018, în jurul orei 11, pilotul care urma să execute manevra de ieșire din port a navei "SG Pegasus" a luat legătura cu Poliția, exprimându-și suspiciunea că Saurabh Kumar Singh, comandantul navei, este beat. La controlul cu etilotestul, s-a constatat o concentrație de 881 micrograme de alcool în litrul de aer respirat, limita legală fiind de 250 micrograme.

În urma incidentului, nava nu a mai plecat până pe 12 decembrie, ora 13, fiind necesară înlocuirea comandantului. Fostul comandant și-a pierdut locul de muncă, iar instanța de judecată l-a condamnat să plătească o amendă de 1.000 de dolari și să achite cheltuielile de judecată.

v v v

Bulk carrier-ul "Rio" a contactat autoritatea portului Novorossiysk, Rusia, și a solicitat asistență din partea remorcherelor, pentru a evita eșuarea iminentă. Incidentul s-a petrecut pe data de 12 decembrie 2018. În cele din urmă, nava a eșuat pe coasta de sud a golului Novorossiysk, din cauza vântului puternic și a valurilor uriașe. Remorcherele nu au putut părăsi portul din cauza furtunii. Bulk carrier venise din Turcia, în balast.

v v v

Din cauza unor probleme mecanice, bulk carrier-ul "Rila" a rămas în derivă, în largul coastei Braziliei, la sud de Recife. Pe 10 decembrie 2018, el a fost luat la remorcă de remorcherul brazilian "Regulus" și dus în zona de ancoraj de la Salvador, Brazilia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Economie : Moș Crăciun vine  la copiii lupilor de mare
Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 14 Decembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 14 Decembrie 2018
Stire din Economie : Evoluții pe piața energetică
Pagina a fost generata in 3.1593 secunde