Incidente și accidente pe mări și oceane

230
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari-1543768798.jpg

Articole de la același autor

În dimineața de 26 noiembrie 2018, nava portcontainer "Hua Yuan 9999" a intrat în coliziune cu cargoul "Puhui 1". 
Incidentul a avut loc în zona Taicang, lângă șenalul de pe Canalul Shanghai. Portcontainerul s-a scufundat cu cele 11 containere de la bord. Traficul pe canal și în portul Taicang a fost blocat din cauza containerelor plutitoare. Se spune că unele dintre ele sunt încărcate cu materiale periculoase.
★ ★ ★
Nava de croazieră "Norwegian Escape" a raportat un accident în sala mașinilor, în care doi navigatori filipinezi au suferit arsuri de gradul doi, având nevoie de asistență medicală. Incidentul a avut loc în după-amiaza de 26 noiembrie 2018, la aproximativ 20 mile marine de coasta Carolinei de Nord. Marinarii răniți au fost preluați de un elicopter și transportați la aeroportul Rocky Mount, de unde au fost urcați într-o ambulanță. Nava de croazieră și-a continuat voiajul de la New York spre Cape Canaveral, fără să raporteze defecțiuni mecanice sau de altă natură.
★ ★ ★
Pe data de 27 noiembrie 2018, un incendiu a izbucnit în compartimentele tehnice ale spărgătorului de gheață "Viktor Chernomyrdin" aflat în construcție, în șantierul naval Admiralty, din S-Petersburg, Rusia. Focul a cuprins circa 300 de metri pătrați din compartimentele aflate în superstructură. Pentru stingerea incendiului au intervenit 140 de pompieri cu 35 de motopompe. Focul a fost pus sub control după două ore și jumătate. Două persoane au fost rănite, una fiind spitalizată. Nu există încă informații privind amploarea daunelor.
★ ★ ★
În dimineața zilei de 24 noiembrie 2018, tancul de produse petroliere "Linus P" și-a întrerupt călătoria de la Long Beach spre Astoria, SUA, și a ancorat la Santa Barbara, solicitând asistență medicală. Doi membri ai echipajului au căzut într-o magazie de marfă. Unul a murit, iar cel de-al doilea a fost spitalizat. Autroritățile au declanșat o investigație. 


Cargoul de mărfuri generale "Peak Oslo" a eșuat pe 27 noiembrie 2018, pe râul Humber din Marea Britanie, în timp ce merfgea în amonte, spre portul Flixborough. Nava era încărcată.
★ ★ ★
Bulk carrier-ul "Nea Tyhi" a intrat în black out și, scăpând de sub control, a lovit cheul terminalului Vitco din portul Zarate, pe râul Parana, din Argentina. Incidentul a avut loc pe data de 25 noiembrie 2018. Cheul și instalațiile de încărcare au fost distruse aproape în totalitate. La rândul său, nava a suferit avarii la corp, în zona bulbului. Bulk carrier-ul era încărcat cu aproximativ 50.000 de tone de soia.
★ ★ ★
Bulk carrier-ul "Maria G.O.", încărcat cu cărbune, a eșuat pe East Banks, la sud de Insula Facing, Gladstone, Australia. Incidentul a avut loc pe 26 noiembrie 2018, la scurt timp după ce nava a părăsit portul Gladstone, din cauza unor defecțiuni mecanice. Bulk carrier-ul a fost repus în plutire cu ajutorul a opt remorchere și a fost adus în zona de ancoraj exterior de la Gladstone, pentru inspecție. "Maria G.O." urma să ajungă în China. 
★ ★ ★
Nava ro-ro "Bore Bank" a eșuat în fața portului Mussalo, Finlanda, pe 27 noiembrie 2018, în timp ce se apropia de port. Nava a fost repusă în plutire, în mai puțin de jumătate de oră, cu ajutorul remorcherelor și a acostat la Mussalo. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8214 secunde