Incidente și accidente pe mări și oceane

307
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidentepemari1-1528035024.jpg

Articole de la același autor

Tancul petrolier "Lee Bo" a fost abordat de 14 pirați, în dimineața zilei de 1 iunie 2018. Incidentul s-a petrecut în zona de coastă Baharu, Malaezia, la nord de Singapore. Pirații, înarmați cu macete, au jefuit echipajul de bani și de obiecte de valoare, au rănit ușor 2 dintre cei 12 membri ai echipajului și au plecat cu tancul petrolier "MT Bright", care se afla în apropiere. Ei au fost reținuți de o echipă a Forțelor Maritime malaeziene, care a coborât pe nava piraților, dintr-un elicopter. Între timp, doi lideri ai piraților au fost arestați în Batam, Indonezia.

v v v

80 de containere de pe nava "YM Efficiency" au căzut peste bord, la o distanță de 15 mile marine de Newcastle, Australia. Alte aproximativ 30 de containere de bord sunt deteriorate sau distruse. Nava plecase din Taiwan spre Sydney. Vremea era proastă, dar nu atât de dură. Nu se cunosc cauzele incidentului.

v v v

Ferry-boat-ul "Paray" a luat foc în portul Jagoh, Arhipelagul Linnga, Indonezia, în după-amiaza zilei de 30 mai. Toți pasagerii au fost debarcați, astfel că nimeni nu a fost rănit. Incendiul a cuprins nava în foarte scurt timp. Ferry-boat-ul "Paray" are 162 tone registru brut, a fost construit în 1984, și este înmatriculat sub pavilion Indonezia.

v v v

Nava de dragaj "Barlovednto Primero" s-a scufundat în după-amiaza de 30 mai 2018, la intrarea în portul Suances, la vest de Santander, Spania. Cei trei membri ai echipajului sunt în siguranță. Nava efectua lucrări de dragare pe șenalul navigabil al portului și, la un moment dat, s-a răsturnat și s-a scufundat.

v v v

Bulk-carrier-ul "Destiny" a eșuat în canalul de intrare în Golful Sienfuegos, din Caraibe, blocându-l. Vasul sosise în Cuba, fiind încărcat cu orez, din Vietnam. Incidentul a fost provocat de o defecțiune mecanică, în urma căreia nava a scăpat de sub control.

v v v

Tancul petrolier "Kapitan Ponikarovskiy" a lovit cheul în dana 34 a portului St. Petersburg, în timpul manevrei de ieșire din port. Vasul a suferit o spărtură deasupra liniei de plutire, fără a fi raportată vreo scurgere de hidrocarburi în apă, și a fost reținut pentru inspecție și cercetarea incidentului.

v v v

Bulk-carrier-ul "Sheng Ming", încărcat cu minereu de fier, a rămas în black-out în timp ce se afla în dreptul coastei orașului-port Cape Town. Apa începuse să pătrundă în compartimentul mașini, astfel că nava a solicitat ajutorul și a fost luată la remorcă, urmând să ajungă în port. Când se afla la 40 mile de port, remorcarea a fost stopată, iar nava abandonată. Pe data de 28 mai 2018, vasul s-a scufundat la 180 mile marine vest de Cape Town.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5403 secunde