Incidente și accidente pe mări și oceane

302
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1514993967.jpg

Articole de la același autor

Un incendiu a izbucnit în sala mașinilor, pe nava offshore "Flinstone", acostată la Vissingen-Oost, Oland. În ajutor au fost chemați pompierii, care au reușit să stingă focul. Nu există încă informații privind daune sau dacă au fost persoane rănite.
x x x
Cargoul de mărfuri generale "Mega" a eșuat pe Canalul Marea Azov - Don, după ce a ieșit din șenalul navigabil. Vasul era încărcat cu 3.400 de tone de grâu. Încercările de a repune nava în plutire, cu ajutorul spărgătoarului de gheață "Kapitan Demidov" au eșuat. "Mega" plecase din portul Rostov către Samsun, Turcia.
x x x
În timpul tranzitării Canalului Kiel, s-a pierdut controlul asupra cargoului de mărfuri generale "Keit", ca urmare a defectării pilotului automat. Nava aproape a șters un ferry-boat care tranzita canalul dinspre Rotterdam spre Klaipeda, Lithuania. Cele două nave au fost nevoite să acosteze în apropierea locului accidentului și au reluat voiajul după ce au fost verificate. La Kiel, cargoul a fost inspectat din nou, iar comandantul a trebuit să achite 500 de euro, deoarece accidentul a fost cauzat de vina echipajului. De asedmenea, s-a constatat că nava "Keit" a folosit un pilot automat, fapt interzis la tranzitarea canalului Kiel. 
x x x
Remorcherul "Wilf Seymour", care avea atașată barja "Alouette Spirit", încărcată cu lingouri de aluminiu, a eșuat în centrul Lacului Saint-Pierre. Navele se deplasau de la Pointe Noire, Canada, spre Oswego, SUA.
x x x
Nava car-carrier (pentru transportul autovehiculelor) "Verona" a suferit o defecțiune a motorului, la scurt timp după ce a părăsit portul Vigo, Spania. Vasul a fost nevoit să ancoreze în zona de coastă. În cele din urmă, echipajul a reușit să remedieze motorul, astfel că "Verona" și-a reluat voiajul.
x x x
Ferry-boat-ul "Helgoland", cu 78 de pasageri la bord, a lovit cheul în portul Heligoland, din Germania, de la Marea Nordului. Incidentul a avut loc pe data de 31 decembrie 2017, în timpul unui voiaj de rutină. Nava a suferit daune grave și a rămas în port, iar pasagerii au fost debarcați. 
x x x
Coreea de Sud a dezvăluit faptul că a capturat o navă înregistrată în Hong Kong, care e suspectată că a furnizat petrol Coreei de Nord, încălcând sancțiunile internaționale. Oficialii sud/coreeni susțin că vasul "Lighthouse Winmore" ar fi transferat, în secret, 600 de tone de petrol rafinat către o navă nord-coreeană.


O rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU interzice transferul de la navă la navă a oricărui bun destinat Phenianului. Dezvăluirea a fost făcută deoarece China a negat afirmațiile președintelui Donald Trump că ar fi permis transportul de petrol către Coreea de Nord.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.347 secunde