Incidente și accidente pe mări și oceane

254
Incidente  și accidente  pe mări și oceane - incidente-1480867649.jpg

Articole de la același autor

Cargoul de mărfuri generale "Volgo - Don 203" a fost împins pe uscat de o furtună, în seara de 2 decembrie 2016. Nava a ajuns pe un terasament la Kartal, în zona Tuzla, Turcia, în Marea Marmara. Vasul a suferit spărturi în zona pupa și s-a scufundat parțial. Cei 14 membri ai echipajului au fost salvați. Nava se deplasa dinspre Izmir spre Rostov.x x x

Pe data de 1 decembrie 2016, tancul de produse petrolier "Kang Yun", încărcat cu mai mult de 20.000 de tone de combustibil, a eșuat la aproximativ 200 de metri de digul terminalului petrolier din portul Keelung, Taiwan. Incidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni mecanice. Nu a fost raportată nicio scurgere de hidrocarburi în apele mării.

x x x

Ferry-boat-ul "Nikolay Arsenenko" a intrat în coliziune cu digul danei, în dimineața de 1 decembrie 2016. Incidentul s-a produs în timpul manevrei de acostare în portul Kavkaz, din strâmtoarea Kerci. Corpul navei a fost îndoit în mai multe locuri, la aproximativ trei metri deasupra liniei de plutire. Nava a renunțat la voiaj și a rămas în portul Kavkaz, pentru reparații.

x x x

Nava portcontainer "Pioneer", aflată în proprietatea Flinter Group (în stare de faliment), este blocată în Gibraltar, din data de 10 noiembrie 2016. În prezent, vasul se află în zona de ancoraj exterioară a portului Gibraltar. Echipajul nu și-a mai primit salariile, dar nici hrană și apă. Marinarii nu știu ce să facă, dacă să mai aștepte rezolvarea situației de criză.

x x x

În timp ce naviga de la Rotterdam spre Hamburg, cargoul de mărfuri generale "Salix" a eșuat pe 1 decembrie 2016, pe un rambleu la Vlaardingen, Maas. Vasul a fost repus în plutire, la scurt timp, și dus la Werkhaven, pentru reparații. Nava are bulbul deteriorat și urmează să fie andocată.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Muros" a eșuat pe data de 3 decembrie 2016, în zona de coastă Happisburgh, Norfolk, Marea Britanie, în Marea Nordului. Nava plecase din Regatul Unit către Rochefort, Frana. Nava a urcat pe un banc de nisip, chiar pe chilă. Sunt raportate stricăciuni serioase. Se pare că incidentul a fost cauzat de o defecțiune la motor.

x x x

Fregata rusească "Admiral Essen" a avut probleme și a fost dusă la reparații în Șantierul Naval Yantar, din regiunea Kaliningrad, Marea Baltică. Nava a lovit o geamandură de acostare din baza navală Baltiysk, încercând să ancoreze fără ajutorul remorcherelor, în condiii meteorologice nefavorabile. Potrivit unor surse din rândul membrilor echipajului, comandantul navei a vrut să ceară remorchere în asistență, dar ofierii superiori care se aflau la bord, și anume comandantul diviziei navelor de suprafață din Flota Mării Negre, i-a ordonat să ancoreze fără remorchere. Nava a lovit geamandura, deteriorându-și una dintre elice și arborele cardanic.

Fregata fusese pusă în funcțiune în luna iunie 2016 și a fost repartizată Flotei Mării Negre, pentru a ajunge, cel mai probabil, în Siria.

Nava are capacitatea de 4.035 tdw, lungimea de 124 de metri, este dotată cu rachete navă-navă și rachete anti-submarine, cu armament de artilerie și torpile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Decembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.5584 secunde