Incidente și accidente pe mări și oceane

248
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1480603098.jpg

Articole de la același autor

233 de kilograme de cocaină au fost găsite într-un container încărcat cu saci de cărbuni, de la bordul navei portcontainer "Cap San Artemissio", ancorată la Santos, în Brazilia. Se relatează că traficanții aflați într-o barcă au abordat nava în timp ce aceasta era acostată. Sacii cu droguri au fost ridicați din barcă de către persoane aflate pe navă și ascunși în container. Nu au fost efectuate arestări. Câțiva docheri și stivuitori au fost interogați. Nu există informații că echipajul ar fi fost implicat în traficul de droguri. Nava a fost reținut până la terminarea anchetei preliminare. Containerul urma să ajungă la Anvers.

x x x

Căpitanul mega-yacht-ului "Al Mirqab" a fost arestat pentru că a produs o poluare în portul Elevsis. Ulei sau combustibil scurs de la yacht a produs o pată de aproximativ 60 de metri pătrați. Șeful mecanic a fost reținut de asemenea.

x x x

Două nave de aprovizionare off-shore, "Global Explorer" și "Vikrant Dolphin", au fost atacate de pirați în Golful Mexic, în zona de ancoraj Dos Bocas, din Mexic. 11 bărbați înarmați, purtând cagule au urcat pe cele două nave și au furat echipamente, mărfuri și bunuri ale echipajelor. Navigatorii s-au ascuns în spațiile special amenajate pentru astfel de situații, unde au rămas până la sosirea echipelor de securitate. Pirații au reușit să fugă cu ambarcațiunile lor și, cu toate că autoritățile au fost informate în timp, nu au fost interceptați.

x x x

Bulk-carrier-ul "Ingrid C" a salvat cinci dintre cei șapte membri ai echipajului navei de pasageri "Kan Zam Express", care s-a scufundat la aproximativ 50 mile marine vest de Insula Itbayat, din Arhipelagul Batanes, în Strâmtoarea Luzon, Filipine. Nava de pasageri era în drum spre Taiwan.

x x x

Cargoul de mărfuri generale "Forward" a intrat în coliziune cu bulk-carrier-ul "Al Karnak Wadi" în apropierea celui de al doilea pod de peste Bosfor. Ambele nave erau în tranzit prin strâmtoare, în direcția sud. Nava "Al Karnak Wadi" a fost adusă în zona de ancoraj Zeytinburnu. Se pare că "Forward" a suferit o defecțiune de motor înainte de coliziune x x x

Nava de portcontainer "Saga" a eșuat pe un recif de corali, în timp, ce părăsea George Town, Insulele Cayman, din Caraibe. Vasul a fost repus în plutire cu ajutorul remorcher și a revenit la George Town, Va rămâne până la finalizarea anchetei privind daunele aduse recifului, care se spune că sunt semnificative. Nu sunt informații stricăciunile daunele navei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.5307 secunde