Incident naval la Marea Neagră. 14 navigatori și-au pierdut viața

431

Articole de la același autor

14 navigatori și-au pierdut viața, iar alți 5 au fost dați dispăruți, ca urmare a incendiului izbucnit, pe data de 21 ianuarie 2019, pe tancurile LPG "Kandy" și "Maestro", sub pavilion tanzanian. La momentul producerii deflagrației, vasele se aflau în largul Peninsulei Crimeea, aflată sub ocupația Rusiei, în apropiere de Strâmtoarea Kerci, care desparte Marea Neagră de Marea Azov. 


"Kandy" aveau un echipaj de 17 marinari (9 turci și 8 indieni), iar echipajul navei "Maestro" era format din 14 marinari (7 turci și 7 indieni).


Autoritățile ruse au anunțat că incendiul, urmat de o explozie, s-a produs în momentul unei operațiuni de transfer a gazelor de la o navă la alta.

Potrivit unor informații din presa internațională de specialitate, ar fi fost vorba de o operațiune ilegală, având în vedere sancțiunile internaționale impuse Crimeei și Rusiei. Cele două nave au fost implicate în furnizarea ilegală de gaze către Siria, începând din 2016, potrivit Oficiului de control al activelor străine al Trezoreriei SUA.

Ambele tancuri de gaze sunt vechi, fiind trecute de vârsta normală de exploatare. Pe de altă parte, pavilionul tanzanian sub care sunt înregistrate figurează pe lista neagră a Black Sea Memorandum, în care sunt incluse navele cu risc mare privind siguranța navigației.

XXX

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, în timp ce se afla în Strâmtoarea Taiwan, cargoul de mărfuri generale "Zhongxing 689" a emis semnalul de primejdie, anunțând că se scufundă. A fost declanșată acțiunea de salvare, la care au participat nave SAR, elicoptere, precum și navele de marfă și de pescuit aflate în apropiere. Dintre cei 13 membri ai echipajului navei, 11 au fost salvați, iar doi au dispărut.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0702 secunde