Impactul digitalizării industriilor mării asupra comerțului internațional

Miercuri, 27 Ianuarie 2021, 20:07
154
Un nou raport lansat de Banca Mondială și Asociația Internațională a Porturilor (IAPH) arată că o mai bună colaborare digitală între entitățile private și publice din industriile mării va avea ca rezultat creșteri semnificative de eficiență, lanțuri de aprovizionare mai sigure și emisii de gaze în atmosferă mai reduse.

În prezent, flota maritimă mondială transportă 90% din produsele comercializate la nivel global, ceea ce înseamnă aproximativ 11 miliarde de tone pe an.

În timpul pandemiei Covid-19, au ieșit în evidență avantajele digitalizării pentru activitățile de pe uscat și apă: o mai mare eficiență a activităților, prin reducerea interacțiunii umane directe și o rezistență superioară a lanțurilor de aprovizionare la criză.

Deși Organizația Maritimă Internațională (OMI) a obligat toate țările sale membre să facă schimb de date electronice cheie (prin Convenția FAL), un recent sondaj IAPH arată că doar o treime din cele peste o sută de porturi participante la studiu respectă această cerință. Pagina a fost generata in 0.3015 secunde