Hotelierii de pe litoral, investiţii în an de pandemie. „Românii încep să devină patrioți”

501

Articole de la același autor

După un an 2020 greu, când toată omenirea s-a confruntat cu o pandemie nemaiîntâlnită, hotelierii de pe litoral şi-au văzut de treabă în continuare şi chiar dacă încasările au avut de suferit, ei s-au pregătit pentru un nou sezon estival care bate la uşă. Şi cum îi stă bine unui bun gospodar să se prezinte în haine noi la întâlnirea cu oaspeţii, aşa şi proprietarii de hoteluri s-au pregătit aducând o faţă nouă unităţilor de cazare.

Un studiu recent realizat de o companie de rezervări hoteliere relevă faptul că 79% dintre hotelierii de pe litoralul românesc au făcut investiţii în proprietăţile lor în perioada pandemiei. Mulţi dintre ei au profitat de perioada mai puţin aglomerată din ultimul an şi au adus îmbunătăţiri proprietăţilor pe care le administrează. Cei mai mulţi au răspuns că au investit în renovarea camerelor, iar unii şi-au diversificat gama de facilităţi modernizând centrele SPA. Bani mulţi au fost cheltuiţi şi pentru respectarea măsurilor sanitare şi de igienă din camere, mai ales că turiştii români aleg cazarea şi în funcţie de măsurile anti-COVID-19 implementate în locaţie.

„Pentru a primi turiştii cum se cuvine, am făcut cinci linii de creditare care se ridică la peste trei milioane de euro pentru a deschide sezonul estival. Guvernul nu ia modelul grecesc sau bulgăresc care a deschis restaurantele şi terasele şi vor deschide pe 16 şi hotelurile. Guvernul grec a pompat, anul trecut, 24 de miliarde de euro ca să-i ajute pe cei din turism şi anul acesta a dat 12 miliarde de euro pentru a deschide restaurantele şi terasele, pentru că turistul nu vine să doarmă la hotel şi atât. Nouă, Guvernul nu ne-a dat nimic. Doar promisiuni, iar noi nu mai avem timp să-i aşteptăm”, a spus, mâhnit, Nicolae Bucovală, proprietarul mai multor hoteluri de pe litoral.

Rezervările last-minute sunt la mare căutare

În general, pentru vacanţa de 1 Mai-Paște tarifele nu au fost majorate, iar mulţi hotelieri chiar au redus preţul cazării cu 5-10% mai puțin faţă de anul trecut. Sunt şi cazuri excepţionale când tarifele s-au majorat cu 10% pe fondul investiţiilor făcute. Anul acesta este iar un an dificil atât pentru hotelieri, cât şi pentru turişti pentru că a dispărut de pe piaţă un ajutor esenţial: voucherele de vacanţă.

„Noi cu pregătirile suntem 99% gata. Cu rezervările stăm bine, contrar deciziilor guvernamentale de a tăia românilor tichetele de vacanţă uite că românii s-au încăpăţânat să-şi facă vacanţele în ţară. Şi asta este foarte bine, că românul devine patriot cum este americanul, englezul, italianul. Deci, bravo românilor că încep să-şi aprecieze ţara!”, a adăugat Nicolae Bucovală.

Anul acesta, hotelierii au tendința să vină cu oferte adaptate mereu în funcţie de situaţia pandemică. Nici reducerea gradului de ocupare la 75% şi restricţiile orare nu-i mulţumeşte în totalitate şi spun că este foarte posibil să vedem un aflux de turişti spre vecinii bulgari care nu au măsuri atât de aberante.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5771 secunde