Guvernul va lua măsuri economice "absolut necesare"

142
Guvernul va lua măsuri economice
Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru Guvern este important ca economia să funcționeze și a anunțat că în ședința Executivului de miercuri va fi adoptat un prim set de măsuri "absolut necesare" și cu "efecte benefice clare", care vizează, în special, domeniile puternic afectate de efectele pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

"Este important setul de măsuri pe care-l vom adopta pentru a da un răspuns coerent și potrivit provocărilor pe care le avem în economie din cauza efectelor coronavirusului. Noi considerăm că este important ca economia să funcționeze, ca oamenii să se ducă la lucru, ca firmele care au capacitatea de a-și derula activitatea în condiții normale să funcționeze, astfel încât să afectăm cât mai puțin economia. Pe de altă parte, avem semnale clare din foarte multe domenii de activitate că se ajunge la situații chiar de moarte subită, cum e în domeniul turismului, în domeniul hotelier, în domeniul restaurantelor, în domeniul organizării de evenimente, spectacole, și aici va trebui clar să luăm niște măsuri prin care să oferim o protecție, atât angajatorilor, cât și angajaților", a spus Ludovic Orban, marți, în intervenția sa din cadrul videoconferinței cu președintele Klaus Iohannis și cu miniștrii responsabili în gestionarea epidemiei COVID-19.

Premierul a adăugat că la ședința de miercuri Executivul va aproba un prim set de măsuri, considerate "absolut necesare, cu efecte benefice clare", urmând ca, ulterior, să fie identificate alte categorii de măsuri, după noi consultări cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociații profesionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5887 secunde