Guvernul Tudose rotește cadrele la ANAF, să salveze bugetul

293
Guvernul Tudose  rotește cadrele la ANAF,  să salveze bugetul - guvernultudose-1500816739.jpg

Articole de la același autor

După schimbarea președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a urmat schimbarea la următorul nivel. Începând de vineri, 21 iulie 2017, instituția are patru noi vicepreședinți.

Daniel Mihail Tudor este noul vicepreședinte coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, cu rang de subsecretar de stat. Anterior a ocupat funcția de director executiv adjunct inspecție fiscală la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București.

Daniel Florin Anghel îl înlocuiește în funcția de vicepreședinte al ANAF, cu rang de subsecretar de stat și coordonator al activității de colectare a veniturilor publice, pe Sorin Cristian Giuvelea. Anterior a ocupat funcția de șef administrație în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București.

Bogdan - Nicolae Stan, fostul președinte al ANAF, a primit funcția de vicepreședinte coordonator al activității de inspecție fiscală.

Nicolae Pietrăreanu a fost numit vicepreședinte al ANAF, cu rang de subsecretar de stat, coordonator al Direcției Generale a Vămilor. Înainte a fost director al Biroului Vamal Constanța Sud - Agigea.

Schimbările de la vârful ANAF sunt o consecință a crizei prin care trece bugetul de stat. Guvernul Tudose speră ca prin aducerea de "sânge proaspăt" la cârma Fiscului să crească gradul de colectare a veniturilor bugetare. Cu certitudine că schimbările nu se vor opri aici și vor urma altele, pe scara ierarhică, în jos.

Toată această tevatură ar fi justificată dacă deficitul bugetar de 2,152 miliarde de lei, înregistrat după primele cinci luni ale anului 2017, s-ar fi datorat ineficienței conducerii ANAF. În realitate, golul bugetar a fost provocat de politica coaliției guvernamentale de a majora cheltuielile sociale într-un ritm mai mare decât cel al creșterii veniturilor.

Nu va trece mult timp și Guvernul Tudose va ajunge la concluzia că ANAF nu poate acoperi deficitul prin metoda rotirilor de cadre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6131 secunde