Guvernul Dăncilă pune România în pericol de infringement

248
Guvernul Dăncilă pune România în pericol de infringement - guvernuldancilapuneromania-1552077248.jpg

Articole recomandate

Guvernul Dăncilă se face de râs, încălcând directivele europene chiar în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Iată, țara noastră este amenințată cu infrigementul pentru că nu aplică corect anumite prevederi ale Directivei privind gazele naturale (2009/73/CE) și ale Regulamentului UE privind siguranța furnizării de gaze. Comisia Europeană a avertizat-o că Ordonanța de Urgență 114, adoptată de Guvernul Dăncilă în decembrie 2018, încalcă legislația europeană. Comisia a constatat că sistemul prețurilor angro reglementate nou introduse pe piața gazelor din România este contrar cerințelor juridice ale UE. De asemenea, Comisia consideră că aceste măsuri nu sunt adecvate pentru atingerea în mod sustenabil a obiectivului de a proteja consumatorii casnici împotriva creșterilor excesive de preț.


Mai mult, România este amenințată cu un proces la Curtea de Justiție a UE pentru că nu a transpus integral Directiva privind serviciile de plată (2015/2366). Printre altele, actul normativ introduce cerințe stricte de securitate pentru plățile electronice și pentru protecția datelor financiare ale consumatorilor și asigură deschiderea pieței plăților din UE către societățile care oferă servicii de plată. Până în prezent, România nu a transpus această directivă în legislația națională, deși statele membre au convenit să facă acest lucru până la 13 ianuarie 2018.


De asemenea, România a fost atenționată că nu a implementat integral normele UE cu privire la recunoașterea calificărilor profesionale și că nu și-a îndeplinit obligația de a pune în aplicare normele UE în materie de protecție consulară (Directiva 2015/637 a Consiliului).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.446 secunde