Guvernul a prevăzut fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă

189
Guvernul a prevăzut fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă - 1-1597762225.jpg

Articole recomandate

Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă, a anunțat, președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.ro.


Șeful statului a susținut o declarație de presă la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri.


"Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Știm foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii noștri se confruntă cu dificultăți generate de încă seceta prelungită din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor, lucrăm pe două direcții importante. Pentru a veni în sprijinul fermierilor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că aici au circulat tot fel de așa numite fake news în spațiul public. Deci, încă o dată, Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale pentru despăgubirile fermierilor afectați de secetă", a afirmat Iohannis.


Șeful statului a adăugat că o doua direcție vizează pregătirea unor proiecte europene care vin în sprijinul fermierilor.


"A doua linie, la fel de importantă, este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații. Și, în acest fel, este important de știut că lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații, combaterea secetelor, combaterea deșertificărilor, în general proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul, să înlesnească munca fermierilor și, în același timp, să avem grijă ca ele să aibă o componentă foarte importantă de protecție a mediului", a mai afirmat Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6958 secunde