Grecia vrea să atragă turiștii români de lux începând din acest an

457
Grecia vrea să atragă turiștii români de lux începând din acest an - santoriniarchitecturenisosthirag-1336299603.jpg
Grecia va promova începând cu acest an resorturi de lux pe piața românească, după ce autoritățile elene au observat o creștere a numărului de români care își pemit vacanțe scumpe, a declarat agenției Mediafax președintele Organizației Elene de Turism (EOT), Konstantinos Zikos.

"Există un număr foarte mare de turiști români care au rămas la destinațiile tradiționale, Halkidiki și Pieria. Românii vin foarte mult cu mașina în Grecia, pentru că este mai ieftin. Deci costul total pe turist este mediu spre jos. Dar există și un segment mic, care cheltuiește foarte mult. Cererea românilor pe segmentul de lux a început să crească și încercăm și noi tot mai mult să sprijinim acest gen de turism", a spus Zikos.

El a arătat că în Grecia sunt locații de lux chiar și în Halkidiki, dar mai ales în Creta, Rhodos și Corfu.

"Există hoteluri, locații în Grecia, în care poți plăti și 3-5.000 de euro pe noapte. Se pot face însă și pachete mai ieftine pentru turiștii de lux. În România există un segment de turiști care își permit și au un potențial foarte mare. Am văzut în București și pe litoral mașini foarte scumpe, ceea ce îmi demonstrează apetitul românilor pentru lux", a adăugat oficialul EOT, care a vizitat ultima dată România la sfârșitul lunii aprilie.

Din acest motiv, Grecia va începe în următoarele luni să promoveze turismul de lux în România, în special prin clipuri care vor fi difuzate pe internet.

"Când văd că există promovare pentru destinații scumpe gen Dubai sau Maldive, înseamnă că există persoane care își permit să cheltuiască. Destinațiile de lux din Grecia nu se compară cu cele din Dubai, pentru că acolo, în primul rând, nu există mare. Dacă vrei să mergi într-un New York care este construit în deșert, fără verdeață, fără nimic, poți să te duci. Dar dacă vrei altă experiență, unde să combini luxul, cultura și religia, vii în Grecia", a mai spus Zikos.

Deși statisticile oficiale elene arată că numărul turiștilor români în Grecia a scăzut anul trecut cu 13%, la 223.000 de persoane, șeful turismului grecesc afirmă că numărul real al românilor care au vizitat Grecia în 2011 este de circa 300.000, similar cu cel din anul precedent.

"Știu aceste statistici. Există și alte sosiri de turiști străini, inclusiv români, care nu au fost incluse în aceste statistici. O agenție din România poate vinde circuite comune, Grecia și Turcia. Noi estimăm o stagnare față de 2010 și estimăm numărul real al turiștilor români la circa 300.000", a precizat Zikos.

Potrivit acelorași statistici elene, Grecia a primit anul trecut 16,4 milioane de turiști străini, cu 9,5% mai mult decât în anul precedent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Lucruri gratis de făcut în Napoli
Pagina a fost generata in 0.2644 secunde