Grant de 1,5 milioane de euro pentru un cercetător român

164
Grant de 1,5 milioane de euro pentru un cercetător român - grantde15milioanedeeuropentruunc-1607540448.jpg

Articole de la același autor

Consiliul European pentru Cercetare a anunțat, pe data de 9 decembrie 2020, câștigătorii celui mai recent concurs de granturi, „Consolidator Grant”, destinat cercetătorilor aflați la mijlocul carierei. Printre aceștia se află și cercetătorul român Andrei Terian-Dan, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. El a câștigat un grant în valoare de 1,45 milioane euro pentru proiectul „O istorie transnațională a literaturii române (TRANSHIROL)”.

Finanțarea face parte din actualul program de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, în valoare totală de 655 de milioane de euro. Beneficiarii granturilor își vor desfășura proiectele în cadrul unor universități, centre de cercetare și companii din 23 de țări din întreaga Europă, în principal din Germania (cu 50 de granturi), Regatul Unit (50), Franța (34) și Țările de Jos (29). Pentru prima dată, un proiect care se va desfășura în Ucraina, o țară „asociată” la programul Orizont 2020, va fi finanțat, de asemenea, printr-un grant de tip „Consolidator”.

Andrei Terian-Dan și echipa sa și-au propus să documenteze istoria de cinci secole a literaturii române și creșterea progresivă globală a rețelei acesteia. Istoria transnațională a literaturii române care rezultă din acest demers încearcă să devină, în cele din urmă, o istorie a literaturii mondiale scrisă dintr-o perspectivă românească. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5613 secunde