Gigantul CMA CGM recrutează 150 de cadeți români în 2014

7153
9
Gigantul  CMA CGM recrutează 150 de cadeți români în 2014 - romeostavarvergea-1384190256.jpg

Articole de la același autor

  • Numărul locurilor de muncă pentru navigatorii români crește în următorii trei ani 
  • Prima femeie cadet în compartimentul mașini r Căpitanul Veronica Bozianu și-a luat brevetul de comandant de cursă lungă


După cinci ani de "mare agitată" și "furtună", pe piața internațională a shipping-ului se arată "curcubeul". "Barometrul" companiei de crewing CMA Ships, din Constanța, indică "vreme bună" în următorii trei ani.

CMA Ships se situează printre primele cinci agenții de crewing din România. A fost înființată în 2008 și reprezintă intere-sele gigantului CMA CGM, prima compa-nie de shipping din Franța și a treia din lume în domeniul transportului containerizat. Aceasta operează o flotă modernă de 400 de nave portcontainer, din care 100 nave sunt în proprietatea sa, iar 300 nave sunt în contract de time-charter.

"CMA Ships asigură 370 de locuri de muncă pentru navigatorii români, din care două-treimi pentru ofițeri, o treime pentru nebrevetați, plus 35 de locuri de muncă pentru cadeți. Practic, în decurs de un an, un număr de 700 de navigatori și 100 de cadeți beneficiază de un contract de îmbarcare pe navele CMA CGM. Dintre ofițeri, 20 sunt comandanți, iar 20 sunt șefi mecanici. În 2008, când am pornit la drum, asiguram echipaje pentru șase nave. Astăzi, am ajuns la un număr de 30 de nave, sub pavilion francez sau internațional. Creșterea locurilor de muncă alocate românilor a fost mai rapidă decât în cazul celorlalte naționalități" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", clc. Romeo Stavăr - Vergea, directorul executiv al agenției de crewing.

În 2014, numărul locurilor de muncă pentru navigatori va crește cu 30, iar pentru cadeți, de la 35 la 50, a anunțat șeful CMA Ships. Altfel spus, numărul marinarilor români îmbarcați în flota CMA CGM va urca de la 700 la 800 pe an, iar al cadeților de la 100 la 150.

"Planul de construcții prevede intrarea în exploatare a 31 de nave noi până în 2016. Ca urmare, vor fi mai multe locuri de muncă pentru navigatorii români" - a anunțat clc. Romeo Stavăr – Vergea.

Nu oricine are acces în flota CMA CGM. Aceasta are standarde foarte înalte în privința calității personalului, indiferent că este vorba de ofițeri cu vechime sau cadeți. La ultima campanie de recrutare a cadeților, efectuată de CMA Ships în august - septembrie 2013, dintre cei 23 de candidați testați, doar doi au cores-puns standardelor de pregătire profesională ale armatorului francez.

Compania din Constanța se poate mândri că este prima agenție de crewing care a promovat navigatorii femei în flota cu pavilion internațional a CMA CGM.

"Femeile navigator se remarcă prin corectitudine și o mare putere de muncă. Nu sunt cu nimic mai prejos decât bărba-ții în ceea ce privește luarea deciziei sau impunerea autorității. La această oră, avem șapte ofițeri femei și două fete cadet. De curând, căpitanul Veronica Bozianu, fiica unui fost profesor universitar de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", a luat brevetul de comandant. Va fi prima româncă din flota CMA CGM căreia i se încredințează comanda unei nave. În februarie 2014, vom înregistra o altă premieră. Va fi angajată prima femeie cadet la compartimentul mașini" - relatează directorul executiv al CMA Ships.

Agenția de crewing din Constanța furnizează mai mulți navigatori pentru CMA CGM decât agențiile din Franța, Croația sau Ucraina. 


Comentează știrea

ion
12 noiembrie 2013
aiurea...

in urma cu ceva ani, am avut coleg o femeie ofiter mecanic 2 la sectia masini....dezastru, pt noi ceilalti,daca iesea din comanda masini,trebuia urmarita, sa nu mai faca vreo prostie...nu stiu la punte,insa la masini nu are ce cauta o femeie,sa ii zica lui mutu dl din articol... poate,repet poate ajunge sa inteleaga functionarea anumitor instalatii mai usoare,dar un of mecanic pune mana la reparatii, decarbonizar i, schimb pistoane/camasi principal...e f orata asta cu femeile pot face aceleasi joburi cu barbatii...poate pe 'enterprise" in star trek, nu pe un vapor...

noni
12 noiembrie 2013
ce nume

Veronica Bozianu - a supt bine ca sa ajunga Jupaneasa! La cratitzaa fomeie !! Tati n-a luat destula spaga sa te aranjeze si pe tine de te-a facut marinareasa ? PS : Numele reporterului e tare de tot ...:))

nani
12 noiembrie 2013
ce tare

Numele reporterului e tare de tot ...:)) Ion TIȚA-CĂLIN... :))))))))))))))))))) HA HAA . Scuza-ma reporterule dar e greu sa ma abtin sa nu rad. Saraca nevasta-ta...

AFACEREA TA
12 noiembrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

mihai
12 noiembrie 2013
madam comandant...

nu era de ajuns stresul obisnuit de la nava, acum tre sa suporti si perioadele cu figuri si dureri de burta ala lui madam...o mare tampenie,cum e si cu fotbalul de femei, cand vezi ,nu stii daca sa razi sau sa plangi ca isi bat joc de un sport frumos...apropo, sunt destui 3 mecanici care se uita la separatoare ca la cei mai mari dusmani, cine se va ocupa de ei pt madam of 3 mecanic? ideea la vapor este ca fiecare isi face treaba,cu fufele, vor trebui sa munceasca altii de 2 ori, iar ele sa stea cu seful la cafea in comanda...nasoale vremuri,se duce dracului si marinaria....

cadet 666
13 noiembrie 2013
cadet

da.....ce sa mai zic de faza cu cadetii.....agentia trimite doar pilosii.....

noni ia penls
5 februarie 2014
esti un dobitoc frustrat

esti un frustrat caruia ii pare rau ca nu e femeie si asa sa ajunga si el jupan... sugand "bine de tot". daca esti marinar inseamna ca esti un incapabil, din moment ce tu crezi ca doar sugand se poate avansa.

Răspuns la: ce nume
Adăugat de : noni, 12 noiembrie 2013
Veronica Bozianu - a supt bine ca sa ajunga Jupaneasa! La cratitzaa fomeie !! Tati n-a luat destula spaga sa te aranjeze si pe tine de te-a facut...
alx
9 iulie 2014
veronica

am navigat un contract cu ea.tu sigur nu,altfel nu ti-ai fi permis sa fi magar.nu e nici pe departe genul de femeie la care te gandesti tu.sunt convins ca toti cei care au fost colegi cu ea sunt in asentimentul meu.

Răspuns la: ce nume
Adăugat de : noni, 12 noiembrie 2013
Veronica Bozianu - a supt bine ca sa ajunga Jupaneasa! La cratitzaa fomeie !! Tati n-a luat destula spaga sa te aranjeze si pe tine de te-a facut...
Un navigator
15 februarie 2016
Buna ziua

:)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3482 secunde