Garda Financiară a ieșit la pepeni

Vineri, 20 Iulie 2012, 17:44
780
Pe data de 17 iulie 2012, comisarii Gărzii Fi-nanciare - Secția Constanța, însoțiți de jandarmi, au verificat 70 de mijloace de transport cu marfă, la târgul de legume și fructe, de pe varianta spre Ovidiu. "S-au operat confiscări de porumb, pepeni, portocale și banane, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente de prove-niență" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Li-ber", comisarul șef de secție Ciprian Mihail Fronea.

El a precizat că 80% dintre comercianții târgului prezintă documente legale, de producători, dar nimeni nu poate determina dacă întreaga marfă pe care o comercializează este produsă de ei. Acesta este și motivul pentru care evaziunea fiscală din piețele și târgurile de legume și fructe nu poate fi stârpită prin controale.

Fenomenul va fi stăpânit abia atunci când fermierii se vor organiza în cooperative de desfacere a legumelor și fructelor, care să încheie contracte cu aprozarele, hiper-market-urile și fabricile de conserve. Astfel, se vor elimina intermediarii, falșii producători, banii vor circula prin intermediul băncilor, iar prețurile de desfacere vor fi mai apropiate de cele de producție. O asemenea organizare va contribui la creșterea veniturilor producătorilor, care își vor permite să facă investiții în spații de depozitare și linii de frig, pentru păstrarea produselor proaspete.

Pagina a fost generata in 1.1282 secunde