FPTR / Eliminarea impozitului la tichetele de vacanță ar crește încasările din turism cu 1,2 miliarde euro

203
FPTR / Eliminarea impozitului la tichetele de vacanță ar crește încasările din turism cu 1,2 miliarde euro - plajamamaia139-1349167976.jpg
Eliminarea impozitării cu 16% a tichetelor de vacanță ar trimite în concedii în țară peste 1,5 milioane de angajați din sectorul privat, care ar genera încasări din turism de mai mult de 1,2 miliarde de euro, arată calculele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Legea privind tichetele de vacanță, promulgată prin ordonanță de urgență în februarie 2009, a eșuat lamentabil din cauza introducerii în iulie 2010 a unei alte ordonanțe pentru modificarea și completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal. Printre măsurile prevăzute a fost și impozitarea cu 16% a tichetelor de masă, cadou, de creșă și de vacanță", se arată într-un comunicat al FPTR. Din cauza impozitării, numărul tichetelor de vacanță utilizate de către angajatorii privați a ajuns să fie "aproape nul", după cum spun reprezentanții FPTR.

"Această lege a fost readusă în discuție de către reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) ca fiind o șansă acordată turismului românesc, care ar putea să-și consolideze creșterile din acest an și în decursul anilor viitori. Pentru a putea fi adoptate și de firmele private și a stimula astfel creșterile din turism, FPTR cere Guvernului eliminarea impozitului de 16% aplicat tichetelor de vacanță", a declarat, Mohammad Murad, președintele FPTR.

Federația estimează că eliminarea impozitării cu 16% ar face ca numărul turiștilor care își fac concediile în țară să se majoreze cu peste 1,5 milioane de persoane, ceea ce ar reprezenta creșteri de peste 1,2 miliarde de euro, ținând cont că fiecare angajat va primi tichete în valoare de aproximativ 800 de euro (3.600 de lei). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3242 secunde