"Foame" mare! "Băi, șefilor de la ANAF, voi sunteți în toate mințile?"

4651
3

Articole de la același autor

Trist, incredibil, revoltător. Nici nu mai știi cum să-ți alegi cuvintele atunci când faci referire la ANAF, instituție care a declanșat o campanie fără precedent, în urma căreia mii se constănțeni (se aude că ar fi vorba chiar de zeci de mii) s-au trezit cu conturile bancare blocate, după ce Fiscul a instituit poprire pentru datorii vechi, mai mult sau mai puțin justificate.

În episodul de astăzi, prezentăm opinia unei constănțence revoltate, C.M., vizavi de modul în care ANAF a înțeles să acționeze:

"Este «foame» mare la ANAF! Mai nou, au început să trimită colaboratorilor firmelor ce datorează diverse sume statului hârtii prin care sunt înștiințați de acele datorii, iar în cazul în care mai există plăți de făcut către firma respectivă, să se facă direct în contul Trezoreriei!

Noi am primit un plic cu patru hârtii denumite «adresa de înființare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de către terți», în care ne sunt detaliate toate sumele datorate statului de către unul dintre colaboratori.

Să înțeleg că ANAF are un serviciu special pentru chestia asta, pentru a trimite tuturor colaboratorilor unei firme debitoare statului chiar și cu 5 lei, câte un vraf de hârtii și amenințări de genul ăsta? Aș fi și eu curioasă câți bani, din banii noștri, sunt cheltuiți pe astfel de corespondențe și de ce oare această modalitate li se pare una normală!?

Ca simplu exercițiu, dacă noi, ca și firmă, am datora statului vreun ban, ANAF ar trebui să-i bombardeze pe cei peste 600 de clienți ai noștri și peste 60 de furnizori (iar noi suntem o firmă mică, foarte mică aș putea spune, în comparație cu coloșii de pe piață) cu cel puțin 600 de hârtii și tot atâtea taxe poștale?

Iar în tot acest timp, cei care au fost judecați și condamnați să plătească milioane de euro sau lei statului sunt lăsați în pace, ba chiar sunt cadorisiți cu mii de euro că au stat la pârnaie în condiții improprii!

Băi, șefilor de la ANAF, voi sunteți în toate mințile?", a transmis constănțeanca exasperată de decizia ANAF.

XXX

Vom prezenta, în edițiile viitoare, alte episoade ale "serialului jihad" declanșat de ANAF. Mai mult decât atât, vom insista pe marile sume pe care ANAF le are de primit, pe marii datornici (veți vedea Top 100), în cazul cărora sunt foarte curios să văd ce-a făcut ANAF în toți acești ani…

Comentează știrea

Cetatean
2 aprilie 2018
Da

Cred ca asa ar trebui procedat - zilnic cate un articol in care sa se prezinte abuzurile ANAF. Poate asa se sesizeaza cine trebuie... Eu revin cu o intrebare - cine plateste comisioanele catre banci pentru instituirea si ridicarea popririlor puse abuziv pe conturi de catre ANAF ? ( adica din greseala ANAF-ului )

Alt cetatean
2 aprilie 2018
ANAF

Azi m-am dus la ANAF sa imi iau dovada de ridicare a opririi de pe cont,bineinteles după ce săptămâna trecută am plătit toata suma restanță și dobânzile.O angajată de la ANAF mi-a zis ca va mai trebui eventual sa plătesc vreo 40 de lei.Azi,surpriza.De plata erau 62.Am urcat și am coborât de două ori pana la etajul 4 pentru ca liftul nu functioneaza.Cozile sunt interminabile,comunicarea zero intre departamente,ce sa mai zici de comunicarea între ANAF si alte instituții.Se dorește această vanzoleala,lipsa de comunicare,întârzieri dintr-un singur motiv:neînțelegerile prin care trec contribuabilii și întârzierile lor,aduc ANAFului bani.ANAFul este un mare hoț ce se erijează intr-un mare instaurator al dreptății fiscale,O instituție ce isi jecmaneste fara mila cetățenii.

Debus
2 aprilie 2018
Idem

Am primit pe adresa societatii o instiintare de la ANAF cum ca daca avem de facut plati pentru servicii la un service auto, sa le facem in contul ANAF-ului! Pai bravo ma ANAF, si eu cum ma justific c-am platit banii aia pentru serviciile pe care service-ul le-a facut, corect, catre mine?! De ce as lucra cu voi de buna credinta si nu cu ei?! Voi imi recuperati mie TVA-ul platit la stat pe facturile neincasate de catre rau platnici? V-am dat direct cu praf de mers! Hai la munca, putorilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9905 secunde