FMI recomandă ANAF să modifice criteriile de selecție a marilor contribuabili

175
FMI recomandă ANAF să modifice criteriile de selecție a marilor contribuabili - fmianaf-1472827625.jpg

Articole recomandate

Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să modifice criteriile de selecție a contribuabililor administrați de Direcția Mari Contribuabili (DMC), astfel încât principalul criteriu să fie nivelul cifrei de afaceri, și să asigure salarii competitive angajaților cheie.

Recomandările sunt cuprinse în "Raportul de asistență tehnică privind Îmbunătățirea Administrării Riscului de Conformare pe care îl prezintă Marii Contribuabili", care a fost întocmit în urma vizitei experților Fondului Monetar Internațional, din 7-21 aprilie 2016, pe baza datelor valabile în septembrie 2015.

"Repartizarea contribuabililor la DMC se realizează incorect. DMC se străduiește să administreze 2.392 de contribuabili ce generează sub 50% din veniturile fiscale totale colectate de ANAF. O selectare mai bună (bazată pe cifra de afaceri a contribuabililor) ar genera 1.200 - 1.400 de contribuabili la DMC, ce ar însuma până la 60% din veniturile totale. (...) Criteriile ar trebui să se aplice contribuabililor din întreaga țară și ar trebui să reprezinte principalul mecanism de a stabili dacă un contribuabil este în portofoliu sau în afara lui", se subliniază în raportul citat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4843 secunde