Der Spiegel:

FMI analizează OPRIREA sprijinului pentru Grecia

240
FMI analizează OPRIREA sprijinului pentru Grecia - grecia7881260004312500-1342959920.jpg
Fondul Monetar Internațional analizează oprirea sprijinului pentru Grecia, din cauza incapacității acestei țări de a-și respecta angajamentele asumate în programul de salvare convenit cu creditorii, potrivit unui articol care va apărea luni în Der Spiegel, relatează publicația elenă Kathimerini, citată de Mediafax.

Grecia ar putea intra în default în luna septembrie, se arată în articolul publicației germane, conform căruia răbdarea oficialilor FMI se apropie de sfârșit.

"Oficiali de rang înalt ai Fondului au informat Uniunea Europeană că FMI nu mai vrea să mai ajute Grecia", potrivit publicației germane.

FMI și-a menținut punctul de vedere că Grecia trebuie să reducă raportul dintre datorii și PIB la 120% până în 2020, pentru ca datoria publică să devină sustenabilă pe termen mediu, dar reprezentanții instituției sunt foarte pesimiști în legătură cu capacitatea țării de a face acest lucru.

"Acordarea unui timp mai îndelungat Greciei pentru respectarea țintelor fixate ar necesita un ajutor suplimentar de 10-50 miliarde de euro, estimează troica creditorilor formată din UE, Banca Centrală Europeană (BCE) și FMI.

Multe dintre guvernele țărilor din zona euro nu sunt dispuse însă să facă noi concesii Greciei. Pe de altă parte, majoritatea guvernelor consideră că riscurile legate de ieșirea Greciei din zona euro pot fi ținute sub control.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Stire din Economie : Trenurile au întârzieri
Pagina a fost generata in 1.5802 secunde