Fiscul va putea respinge solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA

182
Fiscul va putea respinge solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA - fisculvaputearespingesolicitarea-1611599351.jpg

Articole de la același autor

A fost pus în dezbatere publică proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea procedurii de înregistrare în scopuri de TVA. În referatul de susținere a actului normativ se arată că legislația actuală nu îi permite organului fiscal să respingă solicitările persoanelor impozabile care îndeplinesc condițiile de anulare a înregistrării. Pentru evitarea acestui risc, se propune ca, prin noua procedură, să fie stabilită obligația organelor fiscale de a verifica aceste condiții pentru fiecare solicitare de înregistrare în scopuri de TVA. În cazul în care persoana impozabilă îndeplinește vreuna dintre condițiile de anulare, organul fiscal va emite și decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA de la data înregistrării. Ca urmare, vor fi comunicate persoanei impozabile atât certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, cât și decizia de anulare a acestei înregistrări.

În cazul persoanelor impozabile nou înființate, care solicită înregistrarea în scopuri de TVA înainte de realizarea de operațiuni, existența faptelor înscrise în cazierul fiscal se verifică cu ocazia înființării, prezentarea certificatului de cazier fiscal fiind obligatorie la înființare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9742 secunde