Fiscul a lansat o campanie online privind utilizarea noilor case de marcat electronice

157
Fiscul a lansat o campanie online privind utilizarea noilor case de marcat electronice - fisculalansatocampanieonlinepriv-1565525587.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat, în Spațiul Privat Virtual, o nouă campanie de informare a agenților economici, pentru a-i stimula să se doteze cu noile case de marcat electronice. Prin intermediul respectivului serviciu electronic, sunt transmise scrisori informative către contribuabilii care se regăsesc în evidențele instituției ca fiind utilizatori ai caselor de marcat fiscale.

Totodată, începând cu data de 1 august 2019, ANAF a demarat o amplă acțiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale și pentru creșterea conformării la declarare a obligațiilor fiscale la bugetul de stat.

Controalele vor conduce la identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligații fiscale accesorii mai mici, în comparație cu cele rezultate în urma unei inspecții fiscale generale. Contribuabilii vor avea posibilitatea de a-și corecta declarațiile și de a se conforma la plata obligațiilor, potrivit legii. De asemenea, în cadrul acțiunii, inspectorii antifraudã vor verifica inclusiv modul în care contribuabilii respectă obligația legală privind dotarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3154 secunde