Fiscul a declarat război contranbandei cu țigări

Marţi, 07 Februarie 2017, 16:56
265
ANAF a declansat "Operatiunea Scut 2017", pentru combaterea traficului ilicit la frontierele UE. Începând cu data de 5 februarie 2017 s-au intensificat controalele la frontieră, controalele în trafic, piețe, târguri și oboare, în vederea eliminării țigaretelor provenite din trafic ilicit. 


Principalele pârghii de control, pe lângă intensificarea controlului la frontieră, vor fi controalele cu echipe canine și controalele efectuate de echipele mobile ale Directiei Generale a Vămilor din cadrul ANAF, reactivate în luna ianuarie 2017. 


În cadrul acestei operatiuni, Directia Generală a Vămilor va beneficia și de sprijinul Directiei Generale Antifraudă Fiscală și al Inspectoratului General al Politiei de Frontieră. 


"Combaterea traficului ilicit cu țigarete reprezintă o prioritate a ANAF - se arată în comunicatul dat publicității - , tinta fiind reducerea traficului ilicit cu țigarete până la nivelul mediei din cadrul UE." De ce nu mai jos de acest nivel?


La finalizarea "Operaiunii Scut 2017", ANAF dă asigurări că "va transparentiza" rezultatele.


Măsura vine după ce Bogdan - Nicolae Stan, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, s-a arătat nemulțumit de creșterea contrabandei cu țigări. Șeful ANAF a dispus efectuarea unei analize a activității din ultimul an a Direcției Generale a Vămilor și a direcțiilor regionale vamale, pentru "identificărea cauzelor care au dus la creșterea traficului ilicit cu țigarete". 


"Contrabanda cu țigări aduce pierderi majore economiei naționale, iar bugetul consolidat al statului are de suferit. Vom intensifica acțiunile de combatere a traficului ilicit cu țigarete. Simultan, vom declanșa o operațiune de verificare a tuturor birourilor teritoriale vamale, urmând a lua măsurile legale care se impun în fiecare caz", a declarat Bogdan - Nicolae Stan.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3576 secunde