Finanțele au lansat noi emisiuni de titluri de stat

125
Finanțele au lansat noi emisiuni de titluri de stat - finanteleaulansatnoiemisiunideti-1620328773.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor a lansat două noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi de 2,95% și, respectiv, 3,35%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.



Titlurile de stat pot fi cumpărate:
- între 5 - 26 mai 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;

- între 5 - 24 mai 2021 pentru mediul rural și 5 - 25 mai 2021 pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.



Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.


„Am căutat să oferim o variantă de economisire avantajoasă pentru populație, de aceea vom menține politica dobânzilor atractive prin acordarea unei prime apropiate de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de bază, concomitent cu neimpozitarea câștigurilor aferente acestor titluri de stat. Încurajez persoanele fizice care dispun de lichidități să subscrie pentru titlurile TEZAUR prin intermediul unităților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.


A fost eliminată plafonarea sumelor ce pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile aferente fiind neimpozabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3547 secunde