Finanțele au împrumutat 200 milioane euro pentru un mega-proiect educațional

117
Finanțele au împrumutat 200 milioane euro pentru un mega-proiect educațional - finanteleimprumut-1429540507.jpg

Articole de la același autor

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a semnat cu Banca Mondială pentru Europa și Asia Centrală un contract de împrumut în valoare de 200 de milioane euro, pentru finanțarea proiectului privind învățământul secundar în România.

Proiectul își propune să crească șansele studenților români de a finaliza cu succes învățământul terțiar. Proiectul va fi implementat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în următorii șapte ani.

Înscrierile în învățământul secundar în România sunt la un nivel ridicat, însă tranziția către educația terțiară este împiedicată de ratele de abandon școlar în creștere și performanța slabă la examenul de Bacalaureat. Proiectul are scopul de a crește rata de finalizare cu succes a învățământului terțiar concentrându-se pe școli și grupuri de elevi care prezintă riscul cel mai ridicat de eșec.

În urma semnării contractului de împrumut, se așteaptă ca proiectul să intre în vigoare în următoarele luni pentru ca fondurile din împrumut să fie disponibile pentru anul școlar 2015 - 2016.

Proiectul are în vedere 1.620.000 elevi din 1.100 licee și 300 de universități publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Parteneriat între DNA și Banca Mondială
Pagina a fost generata in 1.2623 secunde