Finanțare europeană pentru cercetătorii de vârf

Marţi, 23 Februarie 2021, 19:55
74
Comisia Europeană a prezentat programul de lucru pe 2021 al Consiliului European pentru Cercetare. Acesta include trei cereri principale de propuneri pentru acțiuni de cercetare de frontieră în cuantum total de 1,9 miliarde de euro. Consiliul European pentru Cercetare (CEC) oferă granturi cercetătorilor de vârf de pretutindeni din lume care sunt gata să vină sau să rămână în Europa pentru a-și duce mai departe descoperirile științifice și tehnologice revoluționare, care pot sta în viitor la baza unor noi industrii, piețe și inovații sociale.

Conform planificării, pe toată durata bugetului pe termen lung al UE 2021-2027, Consiliul European pentru Cercetare va primi peste 16 miliarde de euro din programul-cadru Orizont Europa, ceea ce reprezintă o creștere cu 22% față de Orizont 2020.

În cadrul noii serii de concursuri, prima cerere de propuneri ce urmează a fi lansată este cea de granturi destinate cercetătorilor debutanți. Cererea va fi lansată pe 25 februarie și are un buget de 619 milioane de euro. Data-limită este 8 aprilie.

x x x

Până în prezent, Consiliul European pentru Cercetare a finanțat peste 9.500 de cercetători de top aflați în diverse etape ale carierei și peste 70.000 de post-doctoranzi, doctoranzi și alte persoane care lucrează în echipele lor de cercetare. Un studiu independent din 2020 a arătat că aproximativ 80% dintre proiectele finanțate reprezintă inovații sau progrese științifice majore în domeniul științei, ceea ce demonstrează calitatea excepțională a acestui tip de cercetare finanțată de UE.Pagina a fost generata in 0.2456 secunde