Finanțare europeană de 7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură rutieră și feroviară

195
Finanțare europeană de 7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură rutieră și feroviară - finantareeuropeanade7miliardedee-1632158556.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a lansat o solicitare de proiecte europene de infrastructură în domeniul transporturilor, pentru care se asigură o finanțare de 7 miliarde de euro. Proiectele vor contribui la creșterea sustenabilității rețelei comunitare de transport și la îndeplinirea obiectivului prevăzut în Pactul verde european de reducere a emisiilor generate de transporturi cu 90% până în 2050.


Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Majorăm masiv fondurile disponibile pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, până la 1,5 miliarde de euro. Pentru prima dată, sprijinim și proiecte prin implementarea cărora rețelele noastre transeuropene de transport să fie adecvate pentru dubla utilizare, civilă și în scop de apărare, și să îmbunătățească mobilitatea militară în întreaga UE. Proiectele finanțate în cadrul cererii de propuneri de ieri vor contribui la crearea unui sistem de transport multimodal eficient și interconectat, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri, precum și la dezvoltarea infrastructurii cu scopul de a sprijini opțiuni de mobilitate mai durabile.”

UE are nevoie de un sistem de transport multimodal eficient și interconectat, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri. Acesta trebuie să includă o rețea feroviară de mare viteză la prețuri accesibile, o infrastructură abundentă de reîncărcare și de realimentare pentru vehicule cu emisii zero și automatizare sporită pentru o mai mare eficiență și siguranță.

Întrucât infrastructura rutieră și feroviară din România se află într-o stare critică, Ministerul Transporturilor ar trebui să profite de șansa ivită și să depună cât mai multe proiecte. Dar tare mă tem că, și de această dată, va rata ocazia. Autorităților române le e greu să priceapă că Dumnezeu și Uniunea Europeană îți oferă de mâncare, dar nu îți bagă și în gură. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.156 secunde