Finanțare elvețiană pentru IMM-urile românești

162
Finanțare elvețiană pentru IMM-urile românești - finantareelvetianapentruimmurile-1562191897.jpg

Articole de la același autor

Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri și programul Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România, derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu CEC Bank și cu implicarea  Guvernului Confederației Elvețiene, au ajuns la final. Ambele au beneficiat de finanțare elvețiană în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano – Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.
Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri a susținut aproximativ 600 de IMM-uri în realizarea de investiții și a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de muncă în opt domenii prioritare (producție, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie și a celor care utilizează resurse de energie regenerabile, IT și comunicații, transporturi și depozitare, construcții, activități profesionale, tehnice și științifice).


Bugetul programului a fost de aproximativ 45 milioane CHF, din care 70% contribuție elvețiană și 30% aport propriu CEC Bank.  
Programul de creditare a IMM-urilor a fost completat, în anul 2017 cu proiectul Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România. Cu un buget de 2,5 milioane CHF, principalul obiectiv a fost sprijinirea internaționalizării IMM-urilor, prin asigurarea unui cadru de pregătire în vederea pătrunderii pe piețele externe, și susținerea participării beneficiarilor programului la evenimente de promovare internațională.


Prin acest program au fost înființate două centre de export, la Ploiești și la Bacău, care au permis instruirea, în vederea obținerii "pașaportului pentru export", a peste 100 de firme din domeniile agriculturii ecologice și producției de mobilier. Fiecare companie participantă a fost susținută să elaboreze o strategie proprie de export bazată pe branding și clustering și să participe, ulterior, la șase târguri internaționale  (Budapesta, Dubai, Istanbul, Nurenberg, Kuala Lumpur și Shanghai).






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.428 secunde