Finanțare de 300.000 de euro pentru abatoarele din zona montană

108
Finanțare de 300.000 de euro pentru abatoarele din zona montană - finantarede300000deeuropentruaba-1594207365.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță lansarea, în data de 13 iulie 2020, a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 - Investiții în active fizice - Sub-măsura 4.2 – "Sprijin pentru investiții în procesarea, marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană". Finanțarea totală alocată este de 12.930.334 euro.
Prin acordarea ajutorului de stat se urmărește înființarea unităților de sacrificare în zona montană și a componentelor de procesare și comercializare în contextul lanțului integrat, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese, aplicarea măsurilor de protecție a mediului inclusiv scăderea consumului de energie și a emisiilor GES, promovarea investițiilor pentru producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile, creșterea numărului locurilor de muncă.


Beneficiarii sunt întreprinderile, cooperativele și asociațiilor de producători. Rata sprijinului public nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători, cooperative, societăți cooperatiste și de 40% pentru alte întreprinderi și nu va depăși 300.000 euro pe proiect.


Detaliile cu privire la condițiile de eligibilitate, tipul sprijinului și principiile de selecție sunt prezentate în Ghidul solicitantului aferent acestei submăsuri, disponibil pe site-ul Ministerului Agriculturii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9307 secunde