Fierbe CFR-ul

254
Fierbe CFR-ul - fierbecfr-1397148675.jpg

Articole de la același autor

Federațiile sindicale din Căile Ferate sunt pe picior de război, din cauza impasului în care au ajuns negocierile colective la CFR Infrastructură, CFR Marfă și CFR Călători. Ca urmare a dezacordului dintre părți, există pericolul ca, începând din data de 20 aprilie 2014, raporturile de muncă să rămână fără o bază contractuală. 


Sindicatele acuză adminis-trațiile companiilor de incapacitate de a găsi soluții pentru creșterea veniturilor unităților și a salariilor, de faptul că fac experimente de reorganizare și restructurare, care se soldează cu concedieri. 


În comunicatul dat publicității se atrage atenția că disponibilizarea a 2.500 de salariați de la CFR Marfă nu are nicio rațiune economică și va duce la pierderea contractelor comerciale în derulare.


Sindicaliștii atenționează că "se conturează premisele declanșării conflictelor de muncă". 


Comunicatul de presă este semnat de: Iulică Mantescu, liderul Federației Mecanicilor de Locomotivă din România, Paul Moraru, liderul Federației Naționale Elcatel, Constantin Buhac, liderul Federației Sindicatelor Ramurii Vagoane, Rodrigo Gabrile Maxim, liderul Federației Sindicatelor Tran-sportatorilor Feroviari din România, Gheorghe Frățică, liderul Fe-derației Naționale Feroviare Mișcare Comercial, și Florin Do-brescu, liderul Federației Naționale Drum de Fier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.7612 secunde