Fermierii cer urgentarea procedurii de evaluare a pagubelor din agricultură

165
Fermierii cer urgentarea procedurii de evaluare a pagubelor din agricultură - fermieriicerurgentareaprocedurii-1595252005.jpg

Articole de la același autor

Alianța pentru Agricultură și Cooperare - organizație din care fac parte marile asociații din agricultură și industria alimentară - solicită guvernanților "devansarea termenului de finalizare a procedurii de evaluare și constatare a pagubelor la culturile de primăvară".

În comunicatul dat publicității, se arată următoarele: "Condițiile meteorologice extreme, fără precedent în ultimii 50 de ani, au afectat, în diferite grade, o suprafață de circa 500.000 ha cu culturi agricole semănate în primăvara anului 2020. Din cauza lipsei precipitațiilor, plantele au îmbătrânit prematur în zonele calamitate, astfel încât, de pe suprafețe extinse, nu vor putea fi recoltate, vor fi tocate pentru zootehnie sau încorporate în sol pentru a pregăti semănatul rapiței, în perioada optimă, acolo unde va ploua suficient.

Condițiile de secetă pedologică severă din anumite zone fac necesare evaluarea și constatarea pagubelor la culturile agricole de primăvară mult mai devreme decât perioada trecută inițial.

Conducerile UAT-urilor sunt rugate să informeze fermierii cu suprafețe potențial calamitate de pe raza localităților administrate, să depună înștiințările de pagube, cât mai rapid cu putință.

În acest sens, facem un apel la toți fermierii ale căror culturi înființate în primăvara 2020 sunt calamitate într-o proporție mai mare de 30% să completeze și să depună la primărie, până pe 24 iulie 2020, înștiințarea de daune cauzate de seceta pedologică și atmosferică severă".

Se menționează că alianța a făcut demersuri către conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru devansarea termenului până la care trebuie efectuate aceste operațiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4773 secunde