Ministrul Costel Alexe:

"Extinderea rețelelor de gaze naturale reduce presiunea de pe pădurile României"

218

Articole recomandate

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, ieri, că extinderea rețelei de gaze naturale în România reprezintă o necesitate pentru populație, însă, în același timp, reduce presiunea de pe pădurile României.

Ministrul Costel Alexe a declarat, într-o conferință de presă la care a participat și europarlamentarul Siegfried Mureșan, că România are nevoie de resurse din bugetul Uniunii Europene pentru creșterea gradului de racordare a gospodăriilor populației la rețeaua de gaz.

"Sperăm ca și în următorul exercițiu financiar, pe lângă acești 900 de milioane de euro, România să beneficieze de resurse pentru extinderea și modernizarea rețelelor de gaze naturale. Eu, ca ministru al Mediului, mă bucur mai mult pentru că reducem presiunea de pe pădurile României, iar întreaga Moldovă are această problemă.

După cum bine știți, comparativ cu alte state europene, România cu 36% grad de racordare stă mult sub Ungaria, care e la 90%, sau Republica Moldova, care e la 76%", a afirmat Alexe, citat de Agerpres.

XXX

Revenirea în "V" a economiei este o certitudine și toate datele oficiale de la Institutul Național de Statistică și Eurostat confirmă acest scenariu, susține ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

"Am promis și am livrat. Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în «V». Astăzi, nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și Eurostat, confirmă acest scenariu. În perioada de criză, am reușit această performanță pentru că am injectat lichiditate în economie de la Ministerul de Finanțe (după 7 luni, 27,01 miliarde lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilitățile fiscale, investiții și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de Covid-19) și am crescut masiv investițiile (record după 8 luni - 24,7 miliarde lei)", a transmis Florin Cîțu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.394 secunde