EximBank urcă în topurile băncilor din Europa de Sud-Est

123

Articole de la același autor

EximBank a urcat 13 poziții în Top 100 al băncilor din Europa de Sud-Est după activele administrate în 2018, ajungând pe locul 49, cu o creștere de aproape 30% a activelor față de anul anterior, conform clasamentului anual realizat de agenția de presă SeeNews. 
Ediția din acest an include 13 bănci românești, iar EximBank se menține în Top 10 al celor mai profitabile bănci locale, fiind pe poziția a șasea. 


La nivel regional, profitul net al primelor 100 de bănci s-a îmbunătățit semnificativ, ajungând la nivelul record de 4,4 miliarde de euro în 2018, în creștere cu 24% față de anul precedent. În același timp, activele totale au urcat la 279 miliarde de euro, cu o creștere de numai 1,45% față de 2017. 


EximBank și-a continuat strategia ambițioasă de dezvoltare pe care a urmat-o în ultimii șase ani și a raportat pentru 2018 o creștere consistentă a expunerilor, o calitate ridicată a activelor, o majorare a cotei de piață pe segmentul de creditare corporate, precum și un profit record. 


La finele anului 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de sfârșitul anului 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanță financiară din ultimii nouă ani. 


Banca a crescut creditarea cu 27% față de 2017, ajungând la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care i-a consolidat poziția pe zona de creditare corporate prin câștigarea de cotă de piață. Creșterea activelor a propulsat EximBank pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piața locală, cea mai înaltă poziție ocupată de până în prezent. 
EximBank se implică activ de peste 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea. Banca are astăzi capacitatea de a propune un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale ori se adresează numai pieței interne. 


Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se distribuie în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Mai 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Economie : Veste bună pentru exportatori
Pagina a fost generata in 0.6056 secunde