EximBank - premiată pentru dinamica profitului

138

Articole de la același autor

Performanțele financiare înregistrate de EximBank în 2018 au fost recompensate prin decernarea Premiului pentru cea mai bună dinamică a profitului, în cadrul Galei Bancheri de Top, organizată de revista "Piața Financiară". 
EximBank a raportat pentru 2018 o creștere consistentă a expunerilor, o calitate ridicată a activelor, o majorare a cotei de piață pe segmentul de creditare corporate, precum și un profit record. 


La finele anului 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de sfârșitul anului 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanță financiară din ultimii nouă ani. Variația semnificativă a profitului față de anul precedent a fost marcată major de îmbunătățirea calității activelor și de creșterea gradului de recuperare a creanțelor neperformante, dar și de buna gestionare a portofoliului de produse complementare finanțării - produse de trezorerie și cash management - care și-au majorat contribuția în profitul băncii. 
În 2018, EximBank a crescut creditarea cu 27% față de 2017, ajungând la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care i-a consolidat poziția pe zona de creditare corporate prin câștigarea de cotă de piață. Creșterea activelor a propulsat banca pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piața locală, cea mai înaltă poziție ocupată de EximBank până în prezent. 
EximBank se implică activ de peste 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Mai 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Sâmbătă, 25 Martie 2017
Stire din Economie : Veste bună pentru exportatori
Pagina a fost generata in 0.3344 secunde