Evaziune de peste 1 miliard de euro constatată de Inspecția Fiscală

229
Evaziune de peste 1 miliard de euro constatată de Inspecția Fiscală - evaziune-1434996377.jpg

Articole de la același autor

În primele cinci luni ale anului 2015, Inspecția Fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a identificat prejudicii în valoare de peste 1 miliard de euro (4,86 miliarde lei) aduse bugetelor statului. Au fost înaintate sesizări penale instituțiilor competente, pentru continuarea cercetărilor.


Rămâne de văzut ce procent din suma de 1 miliard de euro va fi recuperată. Experiența de până acum arată că gradul de recuperare nu depășește 10% din valoarea prejudiciilor, din numeroase motive. 


Raportate la primele cinci luni ale anului trecut, rezultatele indică o creștere cu circa 87% a acestui indicator (prejudicii aferente sesizărilor penale). 


Ceilalți indicatori au înregistrat, de asemenea, niveluri în creștere față de perioada similară a anului anterior, astfel: 
- diferențe de impozite (obligații principale și accesorii) stabilite suplimentar - 7,87 miliarde lei, în creștere cu circa 122%; 
- diminuarea pierderii fiscale - 866,93 milioane lei, în creștere cu circa 61%; 
- valoare măsuri asigurătorii instituite - 2,50 miliarde lei, în creștere cu circa 133%. În primele cinci luni ale anului, Inspecția Fiscală a efectuat 26.280 de controale la contribuabili persoane juridice și fizice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7963 secunde