Europa și-a întărit poziția de lider în cadrul comerțului mondial cu produse agroalimentare

696
Europa și-a întărit poziția de lider în cadrul comerțului mondial cu produse agroalimentare - europasiaintaritpozitiadelider-1631211817.jpg

Articole de la același autor

Poziția Uniunii Europene de lider pe piața mondială a exporturilor de produse agroalimentare s-a consolidat în anul 2020. În ceea ce privește importurile, UE a devenit al treilea importator ca mărime după Statele Unite și China.

În 2020,comerțul cu produse agroalimentare al UE a atins o valoare totală de 306 miliarde de euro; exporturile au ajuns la 184 miliarde de euro, iar importurile au ajuns la 122 miliarde de euro. Creșterile față de anul precedent au fost de 1,4% și, respectiv, 0,5%.

UE exportă o gamă largă de produse din toate segmentele lanțului valoric, fapt ce demonstrează competitivitatea sectorului său agroalimentar. Importurile sale sunt dominate de produsele agricole de bază și de hrana pentru animale, care reprezintă aproximativ 75% din totalul importurilor.

În 2020, Regatul Unit al Marii Britanii a fost cel mai important partener al UE în comerțul cu produse agroalimentare, cu o cotă de 23% din totalul exporturilor de produse agroalimentare ale UE și de 13% din totalul importurilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3579 secunde