Europa se pregătește pentru era inteligenței artificiale

92
Europa se pregătește pentru era inteligenței artificiale - europasepregatestepentrueraintel-1619105776.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană propune noi norme și măsuri menite să transforme Europa în polul mondial al unei inteligențe artificiale de încredere. Îmbinarea primului cadru juridic privind inteligența artificială cu un nou plan coordonat cu statele membre va garanta siguranța și drepturile fundamentale ale cetățenilor și ale întreprinderilor, consolidând adoptarea inteligenței artificiale, investițiile și inovarea în domeniul inteligenței artificiale, în întreaga UE.

Această abordare va fi completată de noile reglementări privind echipamentele tehnice, care, prin adaptarea normelor de siguranță, urmăresc să sporească încrederea utilizatorilor în noua generație versatilă de produse.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat: „Inteligența artificială reprezintă un mijloc, nu un scop în sine. Este prezentă în viața noastră de zeci de ani, însă în momentul de față a atins noi capacități, alimentate de puterea de procesare, oferind un potențial imens în domenii foarte diverse, cum ar sănătatea, transporturile, energia, agricultura, turismul sau securitatea cibernetică. Totodată, inteligența artificială implică o serie de riscuri. Propunerile prezentate au ca obiect să consolideze poziția Europei în calitate de pol mondial al excelenței în domeniul inteligenței artificiale, de la laborator la piață, să asigure faptul că, în Europa, inteligența artificială respectă valorile și normele noastre și să valorifice potențialul inteligenței artificiale pentru utilizare industrială.” 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.805 secunde