Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia

1042
Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia - mon-1625250746.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 7 iulie 2021, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia.

Moneda are greutatea de 31,103 grame. Aversul ei redă Vârful Caraiman din Munții Bucegi, pe care se află Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, inscripția în arc de cerc „ROMÂNIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2021”. Reversul prezintă o compoziție ce cuprinde elemente identitare ale Japoniei: o poartă tradițională torii suprapusă peste imaginea muntelui Fuji reflectată în oglinda lacului Kawaguchi; anul aniversat „1921” și inscripția circulară „100 DE ANI DE RELAȚII DIPLOMATICE ÎNTRE ROMÂNIA ȘI JAPONIA”.

Emisiunea are tirajul de 1.000 piese, iar prețul de vânzare al monedei este de 460 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5948 secunde