X
X
Mai multe ştiri online:

Economistul șef al Raiffeisen Bank: Ne așteptăm la un deficit mai mare decât ținta pe care și-a asumat-o Guvernul

Ştire online publicată Vineri, 14 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Deficitul bugetar va fi mai mare decât ținta pe care și-a asumat-o Guvernul, de 8,6% din PIB, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, economistul șef al Raiffeisen Bank și fost președinte al Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, menționând că va reevalua estimarea la 9,5%.


"Guvernul și-a bazat proiecția de venituri bugetare pe o contracție economică de -3,8%, care rămâne în continuare optimistă. Noi avem o estimare de -5%, ceea ce înseamnă că pe venituri probabil că Guvernul este optimist, iar pe cheltuieli aș spune că este, de asemenea, optimist. Probabil că și cheltuielile vor fi mai mari. Și prin urmare ne așteptăm la un deficit mai mare decât ținta pe care și-a asumat-o, de 8,6%. Noi vom reevalua estimarea de deficit bugetar, dar cel mai probabil noua noastră estimare va fi undeva în jur de 9,5%", a spus Ionuț Dumitru.


Fostul șef al Consiliului Fiscal susține că va fi o nouă rectificare bugetară "cu ajustări semnificative", până la finalul anului.


"Părerea mea este că va fi o nouă rectificare bugetară cu ajustări semnificative până la sfârșitul anului. Sunt în continuare o serie de incertitudini legate de evoluția economie. Trimestrul II a fost ușor mai bun decât așteptările, dar oricum cu o contracție severă a activității economice, iar trimestrele III și IV sunt incerte. Nu știm ce se va întâmpla cu economia, dar în orice caz, revenirea economică va fi destul de dificilă. Probabil că veniturile bugetare au un grad de incertitudine destul de mare", a afirmat Ionuț Dumitru.


În ceea ce privește majorarea punctului de pensie, el a precizat că o creștere de 14% este cu mult mai sustenabilă decât una de 40%.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.4359 secunde