Economia, pe scurt

202
Economia, pe scurt - economipescurt-1533472156.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, reprezentanții mediului de afaceri pot transmite Ministerului Finanțelor propuneri de îmbunătățire a Codului Fiscal. Compania de consultanță financiară EY România a prezentat, deja, un set de propuneri menite să ușureze povara firmelor și să reducă unele costuri de conformare.
★ ★ ★
Moneda europeană s-a depreciat, nereușind să urce peste pragul de 1,20 dolari, atins pe 3 ianuarie 2018. Pe 5 august 2018, rata de schimb de pe piața europeană era de 1,1571 dolari pentru un euro.
★ ★ ★
Cotațiile barilului de petrol sunt în scădere. Pe data de 5 august 2018, la ora 14,20 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 73,21 dolari pe baril, cu 0,24 dolari, respectiv 0,33% mai mică decât la începutul zilei de tranzacționare.
★ ★ ★
Aproape 300 de persoane au participat la Forumul Antreprenorilor Made in Romania, organizat de Bursa de Valori București (BVB) și partenerii săi. În ultimii ani, BVB s-a concentrat pe dezvoltarea mediului de afaceri local, bazându-se pe o strânsă colaborare cu antreprenorii, investitorii instituționali și individuali, precum și cu ceilalți actori ai pieței de capital, iar Made in Romania rămâne vârful de lance al inițiativelor BVB adresate antreprenorilor.
★ ★ ★
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Deutsche Bank AG – Sucursala Londra, AnaCap Financial Europe SA SICAV-RAIF și APS Investments S à.r.l au preluat un portofoliu de creanțe și bunuri imobile deținut de Alpha Bank România SA și Alpha Bank AE – sucursala Londra. 
★ ★ ★
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Popasul Trebeș preia controlul unic asupra Pambac S.A., ca urmare a separării actualilor acționari, respectiv Popasul Trebeș și Comfert Agricultura.

Atât Popasul Trebeș, cât și Pambac, desfășoară activități, în principal, pe piața producției și comercializării produselor de morărit și panificație, pe piața pastelor făinoase, pe piața îngrășămintelor chimice, respectiv pe piața cerealelor și semințelor oleaginoase. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5593 secunde